Япония предложи на Русия да използва йени вместо долари в транзакциите

Япония предложи на Русия да използва йената, а не щатския долар в техните сделки, за свеждане до минимум на рисковете, каза изпълнителният директор на Японската банка за международно сътрудничество Тадаши Маеда време на Eastern Economic Forum във Владивосток. "Ние предлагаме на нашите руски партньори да обмислят използването на йената като допълнителна валута", каза Маеда, цитиран от РИА Новости.

От своя страна, заместник-председателят на Руската държавна външнотърговска банка Андрей Сапелин заяви, че "Русия развива с партньорите си инструменти, за да защити инвестициите от влиянието на трети лица."

Владивосток в руския Далечен Изток, приветства на 3-5 септември Източния икономически форум, платформа за преговори, която обединява представители на държавни агенции, инвеститори и предприемачи в тази област на страната.

Руският президент Владимир Путин бе начело на руската делегация във Владивосток веднага след посещението си в Китай, за отбелязване 70-ата годишнина от победата във Война на съпротивата на китайския народ срещу Япония и от края на Втората световна война.

Станете почитател на Класа