Руснак си имплантира биочип: " Чувствам се джедай"

Служителят на фирма Kaspersky Lab Евгений Черешньов имплантира между пръстите си един малък биочип, за да види първи възможностите за човечеството от тази нова технология.

Според него, той решил да си имплантира биочип в ръката, за да проучи ползите за живота на един човек-киборг и също да открие потенциалните заплахи и неудобства, съобщава вестник "Наша газета".

Биочипът, с размерите на оризово зърно, бил имплантиран с игла между палеца и показалеца. Чипът има 880 байта памет и позволява на потребителя да контролира електронни устройства (като смартфони, електронни брави и безжични лаптопи) само с използване на технологията на Near Field Communication (NFC).

По този начин, той може да отвори врати "със силата на мисълта" и да отключи смартфона само доближавайки ръка.

"Аз отворям вратата на кабинета си като истински джедай, същото се случва и във фитнес залата. На теория можете да направите всичко с този биочип. Отваряте колата, пускате музика в колата, фиксирате седалката, изключвате осветлението у дома. Толкова е любопитно, когато светът се адаптира към вас ", обяснява Черешньов.

Освен това, неговата цел е да се открият слабите места на тази футуристична технология, за да се разбере как хакерите биха се възползвали от системата и да се защитят потребителите срещу възможни рискове.

В същото време, тези биочипове вече са в продажба по $ 152.

Станете почитател на Класа