Возняк разкрива тайните на Стив Джобс

Съоснователят на Apple Стив Возняк разкри нови подробности за първите дни на американската компания, потвърждавайки, че бизнес партньорът му, Стив Джобс, "не познаваше технологиите. Само искаше да бъде важен."

"Стив Джобс не изигра никаква роля в който и да е от моите проекти за компютрите Apple I и Apple II, (...) дискети и други неща, които съм направил, за да подобря компютрите", разкрива Возняк в интервю за YouTube

Американската корпорация Apple, пионер в областта на персоналните компютри, е основана от Стив Джобс, Стивън Возняк и Роналд Уейн през 1976 г. Джобс и Возняк се срещнали през 1971 г. и по-късно решили да създадат бизнес, след като посетили компютърен клуб в Сан Франциско.

Apple I, който Возняк създал в гараж през 1976 г., се чества като първия "истински" персонален компютър. А първият персонален компютър с милиони продадени копия е Apple II. В края на седемдесетте и началото на осемдесетте години той се превърна в най-популярният компютър в света: повече от пет милиона от тези устройства са били продадени.

Станете почитател на Класа