Най-тъмната тайна на клана Кенеди

Спорна книга изважда на показ скритата история на Розмари Кенеди, сестра на Джон Кенеди. Тя е била подложена по решение на баща си на брутална лоботомия, чиито резултати са катастрофални, оставяйки я недееспособна и далеч от обществения живот през останалата част на живота си.

Книгата "Розмари, скритата дъщерята на Кенеди" на Кейт Ларсън, която скоро ще бъде пусната в продажба, разкри шокиращи подробности за една от най-тайните истории в САЩ през последните 75 години. Розмари Кенеди, сестра на президента, е описана от автора като живо дете с "перфектната усмивка", която се бори да намери своето място в едно семейство, което оценява над всичко постиженията и успеха, съобщава списание People.

Според Ларсън, Розмари е родена през 1918 г. с известна умствена изостаналост в резултат на усложнения при раждането: прекъснат приток на кислород, защото сестрата не успяла да намери лекаря и помолила майката, Роуз Кенеди, "да стисне със сила крака, за да забави пристигането на бебето."

Когато тя пораснала, родителите й започнали да забелязват, че " не е като другите" братя и страда от постоянни и неконтролируеми изблици на гняв. В пубертета, Розмари се развива и започва да се привлича вниманието на мъжете. Бащата, Джоузеф П. Кенеди, започва да се тревожи за дъщеря си да не забременее и опетни репутацията на семейството и политическото бъдеще на членовета на клана.

Така през ноември 1941 бащата на Розмари решил, без да казва на останалите членове на семейството, да я подложи на лоботомия. Последствията били катастрофални и тя, тогава на 23, остава с умствените способности на дете от три години.

След бруталната интервенция, бащата направил всичко възможно да я държи максимално далече от обществения живот. Розмари е изпратена в католическо психиатрично заведение в щата Уисконсин и никога не я видяли отново. Розмари Кенеди е починала от естествена смърт през 2005 г. на възраст 86.

Станете почитател на Класа