Путин: "Европа сляпо следва политиката на САЩ към имигрантите"

Руският президент Владимир Путин пристигна в град Владивосток, за да говори пред делегациите на 24 страни от региона на Азия и Тихия океан, събрани на първия Източен икономически форум. В речта си, руският президент е засегнал, наред с други неща, проблемът с имигрантите, пристигащи в Европа.

"Очакваше се криза на мигрантите в Европа, Русия предупреди за величината на проблема", заяви руският държавен глава и добави, че имигрантската криза е причинена от "погрешни политики на Запада."

Според Путин, страните на континента "сляпо следват американската политика към имигрантите", така че сега "поемат такъв сериозн товар." В тази връзка, руският президент призна, че го изненадват критиките, които медиите на САЩ, публикуват относно предполагаемото малтретиране на мигранти от Европа.

В допълнение, Путин отбеляза, че сирийците "бягат от страната си не от правителството на Асад, а от Ислямска държава". Руският лидер добави, че участието на Русия във военни операции срещу терористичната група, засега не е част от дневния ред. Въпреки това, руският президент е обсъдил с американския си колега в телефонен разговор създаването на международна коалиция срещу тероризма.

"Ние наистина искаме да създадем някакъв вид международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за тази цел провеждаме консултации с нашите американски партньори", заяви Путин.

Русия ще направи всичко възможно, за да запази истината за Великата отечествена война в съзнанието на руснаците и европейците. Руският лидер заяви, че е изключително важно да се гарантира, "че нищо подобно няма да се случи отново в историята на човечеството. Нние правим и ще направим всичко, за да се гарантира, че истината за Великата отечествена война и тези, които донесоха свободата на народите на Европа, ще бъде запазена в ума и в сърцата на нашите граждани и гражданите на другите страни ", подчерта Путин.

Станете почитател на Класа