Появи се древен лабиринт в мексикански град

Древна подземна комуникационна мрежа е била открита в историческия център на мексиканския град Пуебла, с което се потвърждават градските легенди за съществуването на тунели в тази местност.

В четири области на града са разположени входовете на подземен лабиринт от десет километра през историческия център. Той е свързван със стари военни укрепления, които са били на мястото на битката при Пуебла през 1862 г. срещу френската армия, пише вестник " El Universal ".

Според Центъра за историческо и културно наследство в мексиканския град, тунелите са с височина от седем и широчина три и половина метра. Центърът счита, че подземната мрежа вероятно е на възраст около 500 години.

Тунелите вероятно са от основаването на града, като се има предвид, че Пуебла през седемнадесети век е наводнена и половината от града била покрита с кал. "Градът който имаме е от осемнадесети и деветнадесети век, а отдолу са съкровищата, които трябва да разкрием и запазим," се казва в изявлението на културния институт. Междувременно местните власти вече са наредили рехабилитация на разкритата част от лабиринта.

Станете почитател на Класа