Руски учени доказаха теорията, на която дълго никой не вярваше

Създаване на мощно слънчево енергийно платно, нови източници на светлина и мощни електрохимични батерии ... всичко това и много повече вече е възможно благодарение на една теория,която руски учени предложиха преди 17 години и наскоро доказаха чрез експерименти.

Теорията на руските изследователи, водени от видния физик Александър Образцов, описва физическия механизъм на високата ефективност на емисиите на електрони в наноструктурирани материали на основата на графен.

Конкретно учените са създали нанографитни филми, които отварят вратата към такива разнообразни проекти, като създаването на слънчево енергийно платно, с което космически кораб може да пътува в пространството, както и напреднали светлинни източници, нови оптоелектронни и фотонни устройства и батерии с голям капацитет.

"За 17 години, нашата хипотеза бе подложена на необосновани критики. Сега доказахме теорията с обективни данни и заслужено сме много горди", каза Образцов. "За съжаление, през последните години международното сътрудничество стана сложно ", оплака се ученият, като добави, че европейските му колеги са били настойчиво "посъветвани" да не сътрудничат с руски учени.

Станете почитател на Класа