Японец спечели 34 милиона долара по време на Черния понеделник

Един анонимен японски инвеститор, известен в социалните мрежи под псевдонима CIS, заяви, че успя да спечели $ 34 милиона, избирайки "правилната стратегия" по време на така наречения черен понеделник, на 24 август.
В своя Twitter акаунт, CIS е описал на неговите 40,000 последователи стъпка по стъпка действията си и заявява, че е бил против доминиращите тенденции на пазара, които се поддадоха на паниката, съобщава Bloomberg.

Японският гражданин инвестирал успешно и спечелил 13 милиона долара, от падането на японски индекс Nikkei. В допълнение, спадът на фондовите пазари в САЩ му позволил да генерира сума два пъти по-голяма от тази, получен с Nikkei.

"Брокерът", на 36 години, отказва да говори за себе си от страх да не стане жертва на грабеж или изнудване. Bloomberg писа миналата година, че инвеститорът работи от един апартамент под наем и е спечелил около 150 милиона за 10 години. За да потвърди тази информация, той подкрепи коментарите си с данъчни декларации и отчети на стопанската дейност на CIS.

Черния понеделник на 24ти август започна с колапса на китайския фондов пазар, спаднал с 8.5%. Впоследствие Европейските индекси загубиха около 3% при откриването, а при затваряне загубите възлизаха на близо 5%. Накрая и американските пазари се сринаха.

Станете почитател на Класа