Токио представя нов хеликоптероносач

Япония представи новия хеликоптероносач Кага, след JS Изумо, който влезе в експлоатация през март и заедно те са най-големите кораби в страната след Втората световна война.
Новият хеликоптероносач, носи същото име като кораб на японската Имперска армия от Втората световна война, който взел участие в нападението над Пърл Харбър и е потопен в битката при Мидуей, съобщава Институтът US Naval

Корабът с 24000 тона, е създаден от Marine United и бе представен четвъртък по време на церемония в Йокохама. Това е вторият кораб от нов клас хеликоптероносачи в Япония, които са най-големите в страната след Втората световна война.
Основните функции на двата кораба са борба с подводниците по време на война и операции за хуманитарна помощ, включително помощ при бедствия. Корабите могат да носят по седем бойни хеликоптера анти-подводници Mitsubishi SH-60K и седем хеликоптера за мини MCM-101 AgustaWestland.

С този хеликоптероносач Япония ще има четири такива кораба. Корабът ще бъде базиран във военноморската база Йокосука, която също е домакин на Седми флот на САЩ.

Станете почитател на Класа