Google предлага игра на компютърджия и след това го наема

В технологичния гигант има много особен начин за търсене и намиране на подходящи специалисти. Служителят в Google, Maкс Росе, разказва своя опит за това какъв метод използвала култовата компания от Силиконовата долина за набиране на персонал.

Макс, учил компютърни науки, а неговите търсения в Google са били свързани с програмиране. Един ден използвайки търсачката по обичайния начин, резултатът от търсенето бил нетипичен - появил се прозорец със съобщение: "Вие говорите на нашия език. Бихте ли приели едно предизвикателство?".

Maкс очевидно приел предизвикателството, след което е трябвало да влезе във "foo-bar" (програмна област) на Google и да решава пъзели на програмен език Python или Java за по-малко от 48 часа.

За 2 последователни седмици през май Росе решил пет проблема, свързани с езика за програмиране и системата накрая поискала информация за контакт. Дори и без да знае възможните резултати, Макс реши да продължи.

Накрая, един отговорен служител на Google предложил работа на Maкс Росе официално в най-голямата телекомуникационна компания в света. Освен това, младият мъж също трябвало да мине различни тестове преди да бъде назначен.

Този режим на работа на Google е подобен на сцената от филма Матрицата, когато Neo, бива контактуван през монитора на компютъра си с криптирано съобщени на програмен език, за да се свърже с Morpheus.

Станете почитател на Класа