Каква е истинската стойност на долара?

Бизнесменът Рикардо Салинас Прайс, член на едно от най-богатите семейства в Мексико и в света, твърди че доларът се е отправил към своята истинска стойност в злато, която е равна на нула. През 1933 г., цената на щатския долар се е равнявала на 1,505 грама злато, докато президентът Теодор Рузвелт решава да девалвира стойността му до 0,889 грама злато и като по този начин спасява финансовата система на САЩ.

Впоследствие, през август 1971 президентът Никсън решава да спре предаването на злато на централните банки по света, както е било обещано по 0,889 грама злато за всеки долар. Това прекъсване продължава вече 44 години. Това решение подкрепи спекулациите на финансовите пазари, които по това време вече се съмняваха в способността за обмяна на долара за 0.889 грама злато.

Сега цената на един грам злато далеч надхвърля паритета на американската валута. В момента един долар се равнява на 0.0260 грама от благородния метал, което представлява 2,60 стотни от грам злато.

Мексиканският бизнесмен казва, че доларът е обречен да излежи присъдата си - никой да не дава дори минималния размер злато за долар.

Този анализ се подкрепя от "Форбс", който публикува тезата на мексиканския бизнесмен и отбелязва, "галопиращата девалвация на долара спрямо златото към своята истинска стойност - нула."

Около 175,000 тона злато са добити в историята на човечеството и са на разположение в монети, кюлчета или бижута. Златото е истинските пари и постоянно се търси на пазарите като най-добрата инвестиция, призната в цял свят.

Станете почитател на Класа