Mexico City ще превърне в един от основните булеварди в модерен парк

В срок от две години, един от най-старите и най-важните булеварди на Мексико Сити, Чапултепек, ще се превърне в модерен парк от над 40 000 квадратни метра.

Групата, водена от мексиканския архитект Фернандо Ромеро разкри плановете си да трансформира една от водещите и най-старите улици на Мексико Сити, Чапултепек, в линеен парк. Реконструкцията на улицата, поръчана от правителството на Мексико Сити, ще бъде завършена през 2017 г. и ще се нарича Културен коридор Чапултепек.

Сложността на проекта е, че през булеварда има няколко потока пешеходци, транспорт, спирки на метро, изпълнен е с улични търговци. В алеята е запазена част от античен акведукт от осемнадесетия век, който едва се вижда.
В момента, автомобили и транспорт заемат 70% от булеварда, а пешеходците и публичните пространства - останалите 30%, обясни архитектът. След реконструкцията това съотношение ще се обърне. Акведуктът накрая ще получи вниманието, което заслужава. Проектът има за цел също така да се удвои и разнообрази броят на дърветата по булеварда.

Станете почитател на Класа