Защо Доналд Тръмп непрекъснато повтаря една и съща фраза?

Изразът на Доналд Тръмп: "Ние трябва да си върнем нашата страна" се чува неколкократно в интервюта, публични речи и изявления в медиите. Фразата варира малко в съдържание и се повтаря няколко пъти по време на реч. Джоел Силберман, медиен консултант, смята, че това не е случайно.

"Това е като свирка за куче ", каза той подчертавайки, че "това е евтин начин да се призоват безработните и да се обвиняват малцинствата, че отнемат работни места."
Да се използва лозунгът, че страната е в опасност и трябва да се вдигне не е нещо ново в политическата история на Съединените щати.

Не само латиноамериканци са цел на тези обвинения. В статията се споменава за пример по-новата история, когато Dylann Roof, авторът на убийството на девет афроамериканци в Чарлстън, е казал на жертвите си, че трябва да ги убие, защото чернокожите "завладяват страната."

"В Съединените щати винаги е имало страх, че някои маргинализирани групи подкопават американските ценности и се опитват да променят коренно ситуацията към по-лошо", се казва в статията. "И докато е налице този страх политиците са склонни да го хранят. Доналд Тръмп е само един от дълъг списък, който най-вероятно ще продължи и в бъдеще", заключава той.

Станете почитател на Класа