Северна Корея обяви бойна готовност

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е наредил на въоръжените сили на страната да бъдат в пълна бойна готовност, съобщава информационната агенция на Южна Корея, Yonhap.
Пхенян е издал предупреждение към Сеул, да предприеме "практически стъпки", за да спре своята пропагандна кампания, съобщава Yonhap. В противен случай, той е обещал да изпрати военен командир на границата.

Часове преди това правителството на Северна Корея информира южната си съседка, че ако продължи психологическата война, ще започне военни действия. То даде 48-часов ултиматум за прекратяване на пропагандните трансмисии.

Южна Корея, от своя страна, предупреди Пхенян за сериозни репресии за всяко нападение.

Северна Корея изстреля ракети на 20 август срещу зоната на разполагане на южнокорейските военни в западния сектор на границата. Южна Корея отвърна с десетки снаряди по позициите на Северна Корея.

Огънят от Северна Корея очевидно бе насочено срещу един от високоговорителите, използвани за пропаганда срещу правителството на Ким Чен Ун. Като последици от инцидента, Сеул свика спешно заседание на Съвета за национална сигурност, започна евакуацията на жителите на няколко гранични градове и постави въоръжените си сили в повишена бойна готовност.

Станете почитател на Класа