НАСА дава възможност да изпратите името си на Марс

Сега всеки може да участва в мисията на НАСА до Марс, като изпрати своето име гравирано на силициев микрочип, който ще бъде занесен на Марс през 2016 г.
НАСА е подготвила изненада за всички любители на космическите изследвания, като им предлага възможност да участват в мисията до Марс, която организацията е планирала за 2016 г., съобщава официалният сайт на космическата агенция.
Всичко, което трябва да направите е да попълните името, страната и имейл адреса си в "бордната си карта" на интернет страницата на НАСА.
По този начин името ще бъде записано в един чип в робота InSight за геофизични изследвания, които за първи път в историята ще бъдат проведени на планетата. Уредът трябва да постави първия сеизмометър директно върху повърхността на Марс, за измерване на земетресенията и сеизмичните вълни, за получаване на информация за недрата на Марс.
"С участието си в тази възможност да изпратите името си с Insight на червената планета, се показва, че сте част от това пътуване и от бъдещето на космическите изследвания", коментира идеята Джим Грийн, директор на Planetary Science на НАСА.

Станете почитател на Класа