Трите страни без знамена на САЩ

След историческото откриването на посолството на САЩ в Куба, списъкът на страните, които нямат дипломатически отношения и липсват американски флагове, се свежда до три.
Бутан е странен случай, защото никога не е имал исторически спорове със САЩ. Намира се на юг в Азия в Хималаите и без излаз на море, страната остава изолирана за дълго, което позволява на хората да запазятна тяхната култура и традиции от външни влияния. С Китай на север и Индия на юг, това се смята за една от най-малките и най-слабо населените страни в света. Бутан и Съединените щати все още нямат официални дипломатически отношения.
От Ислямската революция през 1979 г. в Иран публично и символично горят знамена на САЩ. След въвеждането през тази година на Ислямска република, аятолах Рухола Хомейни беляза САЩ като "голямото зло". Президентът на САЩ навремето, Джордж У. Буш назова Иран част от "оста на злото". Барак Обама успокои събитията малко, особено след неотдавнашното споразумение относно иранската ядрена програма през юли. Израел също е точка на конфликт между двете страни, като Държавният департамент на САЩ твърди, че докато Иран не смята Израел за държава, е невъзможен мир в Близкия изток.
Американското знаме липсва и в Северна Корея, една от най-потайните страни в света. Нацията е основана през 1948 г. с комунистическия режим на лидера Ким Ир Сен, който почина през 1994 г. и бе обявен за "вечен президент". САЩ никога не е имал дипломатически отношения със Северна Корея, поради статута си на съюзник на Южна Корея, което го позиционира директно като враг. САЩ се опитва да спре ядрените амбиции на Северна Корея чрез споразумения, но страната продължава тестването на ядрени бомби.

Станете почитател на Класа