Как помага Google в борбата с Ислямска държава?

Технология на Google играе важна роля в борбата срещу ислямската държава. Наистина, кюрдските бойци се възползват от Google Earth, за да координират действията си с американските военна- въздушни удари срещу джихадистите.
Кюрдската милиция YPG която доказа, че е един от най-ефективните съюзници на САЩ в Сирия, използват таблети Samsung за отбелязване на определени координати в Google Earth, съобщава кореспондентът на The New York Times, Рукмини Калимачи, който описва своя опит с YPG в района на сраженията.
Според кореспондента, няколко жълти точки на картата показват позицията на кюрдските бойци, докато червените точки показват координатите на сгради, контролирани от ИД.
Когато членовете на YPG са подложени на огъня на ИД, те изпращат координатите на червените точки на оператор в залата на американските военни операции; операторът им връща координати на местата, където ще бъдат защитени. След като се потвърди, че всички са на сигурно място, американската армия започва атаките.
Системата за обмен на данни се разви и сега може да предава координатите за въздушни удари, които дадоха възможност на групата да експулсира ислямска държава от много части на Сирия, включително от град Кобани.
Пентагонът потвърди, че американските военни работят със сирийските кюрди.

Станете почитател на Класа