5-смъртоносни невидими оръжия на САЩ

Най-смъртоносните невидими оръжия наСАЩ според класификацията на "The National Interest" са:
Lockheed SR-71 известен също като Blackbird който направи първия си полет през 1962 г. и е известен като най-бързият самолет, строен някога. Със скорост 3.2 Mach беше от първите самолети със стелт характеристики на дизайна. Повърхността му отразява радарните вълни. Крила, опашка и корпус са от композитни, радарно абсорбиращи материали. Двигателите са близо фюзелажа и накрая черната боя, съдържаща ферит.
F-117 е таен проект през 70-те, но ВВС призна съществуването му едва през 1988. Този бомбардировач влиза в действие през 1989 г. и е бил използван в операции като мисиите "Пустинна буря", в Косово през 1999 г. и в Иран през 2003 г. F-117 е изведен от експлоатация през 2008 година.
Northrop Grumman B-2 Spirit Това е трябвало да бъде първият истински стелт стратегически бомбардировач на САЩ. Безопашатият дизайн е предназначен да сведе до минимум радарната видимост. Този самолет е в състояние да носи всички видове оръжия, от ядрени бомби В61, до масово проникващите (MOP) GBU-57. Участвал в боеве в Косово през 1999 г. а също в операциите "Трайна свобода" и "Иракска свобода".
F-22 Първи оперативен стелт изтребител, F-22 Raptor е предназначен да замени F-15. За разлика от предишния стелт самолет, F-22 използва своите стелт характеристики като решаващо предимство при въздушен бой. F-22 е проектиран да оставя минимални радарни и инфрачервени следи, които са основните търсени от ракетите въздух-въздух.
Клас подводници Охайо Стелт характеристики се прилагат не само за самолети, но и за подводници. Сред тях най-мощните е клас подводници Охайо, носещи балистични ракети. Това са най-големите подводници построени в САЩ. Стелт характеристиките им включват цилиндричния корпус с формата на риба за бърз ход с минимален шум. Противоракетните ядрени силози са разположен в два реда. Като цяло, САЩ разполагат с 18 подводници от този клас.

Станете почитател на Класа