Руската армия се оборудва с "убиец на танкове"

Наземните сили на Руската армия са на път да получат мощен тласък, който обещава да се превърне в кошмар за противниковите танкове. Това е автоматично оръдие калибър 57 милиметра, което ще бъде водещ участник на "Russia Arms Expo-2015" през септември в Нижни Тагил.
Това оръжие, наречено SU-220 е разработено в Нижни Новгород от Изследователския институт Буревестник. След получаване на възторжени отзиви не само в Русия, но и от международни експерти, е наречен "убиецът на танкове".

Това автоматично оръдие има скорострелност 300 изстрела в минута, хоризонтален обсег 12 километра, може да носи над сто боеприпаси. SU-220 е способно да неутрализира всички видове въздушни цели и на практика всеки тип бронирани превозни средства, включително танкове.

За опоненти като американския Abrams или немския Leopard, които имат предна броня с дебелина метър, калибър 57mm не е достатъчен да я пробие, но мощния му откос експлозивни снаряди просто ще унищожи всички външни устройства, особено оптичните и антените и ще блокира кулата.

Голямото предимство на оръдието е не само голямата скорострелност, но също така и почти мигновените реакции. На тежкото оръжие отнема само 2 секунди, за да се завърти на 180 градуса, след което прецизно се прицелва. Въпреки това, то е не само оръдие, но и бойна единица, която включва необитаема кула, няколко сервомашини, системи за активна защита и отлична система за управление на огъня, която също е разработена в Русия ,

Станете почитател на Класа