Плаващ град с формата на гигантска морска котка

"Meriens" е името на този завладяващ кораб с радикален дизайн във формата на гигантска морска котка, обитавана от 7000 души. Проектиран от френския архитект Жак Ружер, корабът е планиран да работи като университетски град.
Гигантският кораб "Meriens", чиято любопитна форма прилича на морска котка, има за цел да се превърне в един футуристичен плаващ град. Той ще бъде напълно устойчив и самоуправляващ се, ще работи с възобновяема енергия без да генерира отпадъци.
Създателят на проекта, е известен със своите творчески проекти за колонизацията на океаните. Първите му произведения датират от 70-те години.
Корабът ще бъде дом на 7000 научни работници, преподаватели и студенти в дългосрочен престой. Ще има класни стаи, лаборатории и зони за спорт и отдих, както и жилищни стаи, съобщава Daily Mail.
Дълъг 899 метра, широк 502 метра и капацитет от 7000 пътници, корабът ще има лагуна, в която да се настанят кораби за морските изследвания, включително SeaOrbiter, също създаден от него. Очаква се, че гигантът "Meriens" ще вдъхнови круизи или плаващи резиденция в бъдеще.

Станете почитател на Класа