Засякоха в Китай "гигантско превозно средство" за изстрелване на ракети

Появата на китайска улица на нова версия на най-голямото военно превозно средство за стартиране на ракети на азиатския гигант, е изненадала китайските автомобилисти. Тази новост е подобна на системата TEL (Транспортиране Изправяне Изстрелване) използвана в армията, с изключение на това, че е "много, много по-голяма", според Popular Science.
"Тя има увеличено разстояние над първа и втора ос, което вероятно ще позволи транспортиране на допълнителен персонал и оборудване за стартиране на ракети и летателни корекции. Има купол за сателитни комуникации, което предполага, че използва по-голяма честотна лента за данни, необходими за работа с по-усъвършенствани ракети ", казва Popular Science.
Най-забележително в новата TEL са двете мистериозни гигантски ракети. Докато стандартното превозното средство е с три ракета, новата TEL носи само две, което предполага много по-голями ракети.
Предполага се, че новата TEL е проектирана да носи YJ-18 ракета за борба с кораби, китайска адаптация на технологията на Руските крилати ракети Клуб, които използват турбовентилиран мотор за дозвукови круизни скорости , а след това - ракетен двигател за достигане на свръхзвукова скорост от Mach 3 в последните си 50 километра от полета, обяснява учен за портала.

Станете почитател на Класа