Медведев разкрива единственият начин да спасим нациите

"Събитията от последно време отново ни убеждават, че единственият начин да спасим хората и нациите е мирно разрешаване на вътрешните конфликти", подчерта руският премиер Дмитрий Медведев, на отбелязване на седмата годишнина от конфликта в Южна Осетия.
"Нашата страна винаги е стремяла към мира в Кавказ. Днес ние помагаме за поддържането на сигурността и мира в Република Абхазия и Република Южна Осетия."
На 08 август 2008 Грузия нападна Южна Осетия с помощта на множествена система ракети Град. Грузинските войски атакуваха републиката и унищожиха част от столицата. База на Руски миротворци бе една от първите цели на грузинския артилерийски огън. В опит да защити жителите на съседната република, Русия изпрати свои звена в Южна Осетия и изгони грузинските войски.
"Били са убити руски миротворци, които съгласно мандата на ООН, следва да гарантират мира. Тяхното убийство е грубо нарушение на международното право, углавно престъпление. Реакция на Русия беше трудна, но достатъчна. Беше в рамките на законите и принципите на международното право. Основната цел на действията на Русия е да се предотвратят смъртни случаи и хуманитарна катастрофа ", каза Медведев.ь

Станете почитател на Класа