Френските земеделски стопани губят 800 милиона евро от Руското ембарго

Земеделските производители и месарите във Франция са направили равносметка на изминалата година, в която Русия отговори с хранително ембарго на санкциите, наложени от Европейския съюз. Заключението е, че не само страдат от голяма загуба, но и от сериозно пренасищане на пазара в собствената им страна.
Страната изнася за Русия до 70000 тона свинско месо годишно и "изведнъж всичко свърши." Загубите на животновъдството се оценяват на 800 милиона евро.
Съществува пряка загуба, но друга последица е, че европейският пазар е наситен с продукти които обикновено се изпращат в Русия. Това неминуемо води до рязко спадане на цените. Освен това, във Франция вярват, че руското ембарго се втвърдява - "Русия започна да унищожава западни продукти."
"Изнасяме около 1000 тона ябълки годишно за Русия, около 10%", каза представител на хранително-вкусовата промишленост. "Това наистина ни боли, ние трябваше да намерим други по-малко привлекателни пазари."
Франция подкрепи антируски санкции от страна на Европейския съюз постепенно налагани между март и юли 2014 г., под претекст, че Русия се намесва във вътрешния конфликт в Украйна. Москва отрече и продължава да отрича тези твърдения.

Станете почитател на Класа