Наръчник за часовниците на Уолстрийт

Банкерите обичат часовници. Те обичат да колекционират часовници. Обичат да говорят за часовници. Виждал съм цели групи аналаизатори от Уолстройт да отиват към най-близкия магазин на Rolex в деня, в който са получили първия си бонус. Моделът Submariner е официалният часовник като за начало на Уолстрийт, пише в Business Insider бившият служител на Citigroup Джон Лефевр и създател на популярния профил @GSElevator в Twitter. Виждал съм и колега, който изрязва снимка в реални размери на Patek Philippe, който обмисля да си купи, след което поставя снимката на китката, "за да го пробва". Тъй като в Хонконг няма данък върху продажбите, ми се налагаше да нося поне по един часовник с мен на всяко пътуване до Ню Йорк за колега, който се опитва да спести няколко (хиляди) долара. Използвахме служебната поща за изпращането на кутията и касовата бележка, за да избегнем проблеми с митниците. Часовниците са важни, особено на Уолстрийт. Дори и ако не се интересувате от часовници, е важно да се интересувате. Това често е първото нещо, което някой използва, за да ви прецени. Лефевр, споделя, че е виждал всичките най-популярни часовници на Уолстрийт и дори е притежавал няколко.
Ето кои са те (според него):
Rolex Не е най-лошият часовник, от който можете да започнете. До известна степен да носиш Rolex е като да караш BMW Трета серия. Показва, че имаш някакви пари, но нямаш какво интересно да кажеш. Това обаче е добър начален избор. Лефевр споделя, че първият му часовник на Уолстрийт е бил Rolex Just Date. Откраднали му го, когато си тръгвал от бар в 3 часа през нощта в Лондон.Няма да сгрешите със Submariner, GMT и Sea-Dweller. Когато става въпрос за Уолстрийт обаче, часовникът, който трябва да имате, е Daytona. И тъй като за него има списък с чакащи, може да си го купите от дистрибутори, ако искате да демонстрирате положение. Друг трик на Уолстрийт е да вземете стар Rolex от Christie's или Bonhams. И да си измислите история как дядо ви, например, го е спечелил на табла в Париж през 1952 г.
Той назначава нов дизайнер, увеличава цените, за да промени представите за марката, и се концентрира почти изцяло върху продуктовото позициониране и рекламните договори със знаменитости. В резултат на всичко това оборотът на компанията нарасна почти десетократно за последното десетилетие.
Panerai беше посредствен производител на часовници, докато не се появи Рамбо и ги направи готини, точно когато големите часовници набираха популярност. Това е часовник на екшън герой, за типовете, които се хвалят с това, че изневеряват на жените си.

Станете почитател на Класа