"НАТО се е потопил в екзистенциална мъгла от неадекватни и глупави действия "

Отношенията между САЩ и традиционните им съюзници са сериозно влошени, според сайта на Foreign Policy. Една от причините е, че много от тези партньорства са били създадени след Втората световна война.
Създадени, за да посрещнат предизвикателствата на Студената война и други заплахи на ХХ век, тези асоциации са остарели и безсмислени. Един прост пример в това отношение е съюзът на САЩ и Европа в рамките на НАТО.
Усилията на НАТО в последните две десетилетия, за да предефинира мисията си след края на Студената война са се провалили,затъвайки в нерешителност, непоследователност и лоши резултати, от Афганистан до Либия и Украйна.
"Почти при всички обстоятелства НАТО потъва в екзистенциална мъгла и недостатъчни мерки, придружени с глупави кавги между страните-членки", пише Foreign Policy.
Като пример, медията споменава "резолюцията ", предназначена да изпрати съобщение на руския президент Владимир Путин, след възстановяването на Крим. "Такова спорно съобщение имаше обратния ефект на това, за което е било предназначено".

Станете почитател на Класа