Започва втората година от забраната на вноса на храни в Русия

От 6 август се продължава с още една година ембаргото върху вноса на редица чуждестранни продукти в Русия, въведено миналата година в отговор на западните санкции срещу Москва.
В края на юни тази година, руският президент Владимир Путин подписа указ за удължаване на ембаргото до 5 Август, 2016, за да се гарантира сигурността на Руската федерация.
В "черния списък" на забранени хранителни продукти, са говеждо, свинско и пилешко месо, мляко и млечни продукти, месо, прясна риба (с изключение на сьомга и пъстърва), зеленчуци и плодове от ЕС, САЩ , Австралия, Канада и Норвегия.
Мляко и млечни продукти без лактоза могат да бъдат внесени, но според новите условия, само за лечебно хранене. В допълнение, доставчикът трябва да получи специален сертификат за потвърждаване на терапевтичните свойства на продукта.
Властите смятат, че растежът на руското производство на месо, птици, риба и сирене е сравнимо с намаляването на вноса от въвеждането на ограниченията. По-специално, производство на месо в страната се увеличило с 20% през първата половина на тази година.

Станете почитател на Класа