Един мъж в Кентъки отстреля дрона, шпионирал дъщеря му на 16 години

Докъде трябва да се противопоставяме на нарушаването на неприкосновеността на личния живот, който често включва технологично развитие? Един мъж в Кентъкеи изгубил търпение, когато дрон погледнал в задния двор на къщата му, за да види дъщеря му в басейна: той се прицелил, натиснал спусъка и го свалил.
Мередит Уилям, на 47 години, разказва, че когато видял безпилотен самолет, летящ над къщата на съседа не се обезпокоил изобщо. Ситуацията се променила, когато обектът навлезълв неговата собственост. Дъщеря му, на 16 години, била в басейна в момента, а явно пилотът на безпилотния самолет искал да я погледа. След това, Уилям решил, че достатъчно е достатъчно.
Той стрелял три пъти срещу дрона, който е на стойност $ 1800. Малко след това, пилотът и трима приятели дошли да си приберат имуществото. "Ако навлезете в моята собственост, ще има още един изстрел," казал Уилям, съобщава The Daily Dot ".
По-късно полицията арестува Уилям, който е обвинен в престъпно поведение и неоправдано насилие с огнестрелно оръжие. Въпреки това, човекът разчита на оттеглянето на обвиненията

Станете почитател на Класа