В противоречие ли са красотата и интелигентността на руските момичета?

Популярното схващане за несъвместимостта между красота и интелигентност е широко разпространено. Въпреки това, скарани ли са наистина външния вид и знанията? Решени да разберем тази градска легенда, Екип от RT е по улиците на Москва.
Въпросите, които зададохме на момичетата:
1) Кой е Салвадор Дали? 2) Кой откри Америка? 3) Колко е корен квадратен от 144?
4) На какъв език се говори в Бразилия? 5) Кой е основателят на Facebook и VKontakte?
6) 7 по 8? 7) Коя е най-голямата страна в света?
Доказахме със 100% сигурност, че всички руски жени са красиви и открихме, че това, което е важно, разбира се, е красотата на душата. И това е нещо, което лесно може да се види от техните усмивки.
Най-трудният въпрос за анкетираните е говоримият език в Бразилия. Но макар да не знаят, че е красивият португалски език, всички те знаят наизуст че най-голямата страна в света е Русия. Също така гордо те ни отговориха, че основателят на най-популярната социална мрежа в страната, VKontakte, е Павел Дуров, но не знаят кой е основателя на Facebook.
Корен квадратен от 144 изглежда на пръв поглед, труден въпрос. Въпреки това, повечето от момичетата го преодоляха без проблеми, както и въпросът за откриването на Америка. Открихме също фенка на Салвадор Дали. Въпросът за красотата и интелигентността остава открит.

Станете почитател на Класа