Списание Rolling Stone на съд за фалшива статия за изнасилване

Трима членове на братство от Университета на Вирджиния, профилирани в развенчана статия за групово изнасилване съдят списанието Rolling Stone.
Адвокатът на Георги Елиас IV, Росс Фаулър и Стивън Хадфорт каза, че мъжете са претърпели "порочни и вредни" атаки заради фалшивата статия. Те са завели дело за клевета в Ню Йорк в сряда.
В делото се посочва, че тримата мъже, които са били членове на братството Phi Kappa Psi преди дипломирането си през 2013 г., са били разпознати в статията от хора, които ги познават, по детайлната информация, посочена във въпросната статия. Статията на Сабрина Ердели от 2014 г. е била широко разпространена онлайн, а авторката също така ще бъде съдена от ищците.
Списанието Rolling Stone се извини през декември за "пропуски" в историята на Ердели, озаглавена "Изнасилване в кампуса", публикувана през предходния месец. Разследване на полицията в Шарлотсвил не намери доказателства за предполагаемото групово изнасилване.
Адвокатът на ищците, каза че лъжливите обвинения в статията "имали опустошителен ефект" върху репутацията им и че техните "имена завинаги ще бъдат свързани с предполагаемо групово изнасилване".

Станете почитател на Класа