Чао на еврозоната? "Петимата мъдреци" предложиха н а Меркел механизъм за излизане от еврото

Консултативният съвет на икономистите на германското правителство, група от независими икономисти, известни в страната като " Петимата мъдреци " планират да се създаде система за напускане на еврозоната от страни в несъстоятелност.
Както беше съобщено от El Pais, панелът икономисти разкри проучване, озаглавено "Уроци на гръцката криза за стабилно евро", което отбелязва, че гръцката криза подчертала недостатъците в архитектурата ва Еврозоната и препоръчва по-нататъшни действия за укрепване на валутния съюз.
Според проучването, производството по несъстоятелност ако държавите са фалирали, ще принуди кредиторите да поемат загубите, но освен това, ще насърчи инвеститорите да оценят суверенния риск по-точно. " Петимата мъдреци " обмислят напускането на еврозоната да е възможна мярка, дори ако става дума за екстремна ситуация.
Групата от икономически съветници на германското правителство е против предложенията, на френското правителство, които подкрепя министър Шойбле, за укрепване на политическия съюз на еврозоната със създаването на финансов министър или икономическо правителство.
Според " Петимата мъдреци ", повечето страни не биха били готови да признаят ограниченията на суверенитета си и помнят страха, който съществува в Германия от възможността, която ще принуди богатите да се притекат на помощ на слабите, ситуация, която ще ги лиши от мотивацията за реформи.

Станете почитател на Класа