САЩ:. Хероинът става епидемия в страната

Употребата на хероин се увеличава с тревожна скорост в много сектори на американското общество, импулсирана от епидемията от опиоиди с рецепта и повишената наличност на по-евтин хероин, според експерти от борба с наркотиците.
Американските власти предупредиха, че има "обществена здравна криза", причинена от епидемията на хероин, съобщава The Hill в тази страна. Изпълнителната агенция по лекарствата (DEA) отчете повишение на броя на употребяващите наркотици сред младите хора и повишаване броя на фаталните свръхдози.
"Можете да намерите хероин във всяко кътче на страната ни", заяви Джон Райли, помощник-администратор на ДЕА, по време на изслушване в Конгреса. Той отбеляза, че броят на младите хора, които употребяват "наркотици за развлечение" по време на партита непрекъснато се разраства.
Според най-новите комплексни данни, предоставени от националното проучване за употребата на наркотици и здравето (NSDUH), през 2013 г. 169 000 американци на 12 и повече години са използвали хероин за първи път.

Станете почитател на Класа