Експерт: "Финансовата бомба от 1,5 квадрилиона долара ще доведе до нов икономически колапс"

В света са натрупали около 1,5 квадрилиона долара в летливи деривати, които могат да се взривят, като "финансова бомба", предупреждава анализаторът Стивън Лендман, добавяйки, че този сценарий ще направи рецесията от 2008 2009 да изглежда слаба.
Междувременно данни от Банката за международни разплащания, финансовата институция, която координира дейността на централните банки, показват, че има около 700 000 000 000 000 долара в глобални деривати. Заедно със суаповете за кредитно неизпълнение (известни като CDS), и "други екзотични финансови инструменти", общата стойност на деривативите, възлиза на 1,5 квадрилиона долара. Това е повече с 20% отколкото през 2008 г., един финансов хаос, който не е възможно да се контролира, пише Стивън Лендман в Global Research портал. В продължение на години, Уорън Бъфет, описва дериватите като "финансови бомби" за икономиките и обикновените граждани, напомня експертът.
Федералният резерв, централната банка на САЩ, контролирана и управлявана от Wall Street, е коренът на проблема, а не решението, подчертава анализаторът. На Wall Street "парите купуват политически интереси, както паста за зъби", добавя той.
"Финансовата дерегулация превърна Wall Street в казино без правила, което печата пари. Ние сме в очакване на катастрофално нещастие. Това е просто въпрос на време", казва той.

Станете почитател на Класа