Русия излиза начело с пето поколение атомни подводници

Русия полага сериозни усилия да започне изграждането пето поколение подводници, които ще имат подобрени системи за маневреност и усъвършенствани оръжия и оборудване. Това се разбира от директивите на корабостроителницата Sevmash, отговорна за модернизацията на руските подводници.
Генералният директор на Sevmash Михаил Будниченко, каза, че компанията е готова да изгради пето поколение подводници до 2020 г., като през това време ще бъде завършено и модернизирането капацитета на компанията. Идеята на руските строители е да се създават апарати, които са по-добри от най-мощните подводници в света.
Основната разлика на новото поколение подводници ще бъде наличието на стандартизирани модулни платформи и роботизирани системи. Това значително ще увеличи бойните възможности на руския флот.
Според командира на руския военноморски флот, адмирал Виктор Чирков, Военноморските сили изискват "подводници с ниско ниво на шум, висока маневреност, с най-високите стандарти на невидимост и мощни оръжия", което ще укрепи позицията на Русия в авангарда на морските оръжия.

Станете почитател на Класа