Френски депутат: "В Крим царува мир, независимо че на САЩ не им харесва"

"Време е да признаем, че Крим е регион, където има мир, въпреки че САЩ биха искали там да избухва война", каза френски депутат по време на посещение на полуострова, който от миналата година се върна като част от Руската федерация.
"Мирът не може да бъде фалшифициран", каза Клод Гоасген по време на пресконференция в централата на ТАСС на френска парламентарна делегация след посещение в Крим. Политикът каза също, че жителите на Крим са облекчени от факта, че на полуострова не се е стигнало до война както страдат украинските им съседи. Той добави, че не трябва да се цензурират тези, които организираха референдума, позволил на Крим да избегне войната.
Във Франция обществото се сблъсква с дезинформация от страна на държавата за това, което се случва в Крим, призна депутатът от Съюза за народно движение (партията на Никола Саркози). Тази ситуация, каза той, е несъвместима с демократичните убеждения.
По време на пътуването, което продължи няколко дни, депутатите посетиха Ялта, Симферопол и Севастопол. Турнето беше направено въпреки силната опозиция от страна на Министерството на външните работи на Франция.

Станете почитател на Класа