Картел Синалоа на "El Chapo" има повече филиали от Карлос Слим

Картелът Синалоа, ръководен от Хоакин Гусман "El Chapo", има присъствие в 17 щата на Мексико и 54 страни по цял свят. Този голям брой "клонове" предполагат, че престъпната група е по-успешна, отколкото всяка мултинационална мексиканска компания.
Бандата за наркотици, създадена от Хоакин Гусман, който се прочу с грандиозно бягство, има по-развита дистрибуторска мрежа от многонационалната America Movil, собственост на мексиканския милиардер Карлос Слим, представлявана в 19 страни.
Картелът възникнал в херметичниян регион Синалоа, където опиум и марихуана са били култивирани повече от 100 години. Той поддържа стандарта си с трафик на наркотици, за разлика от други престъпни групи, разширили своя "репертоар" с изнудване или отвличане. Картелът Синалоа доминира 30% от марихуаната и кокаина в САЩ и над 60% от хероина, с продажби от 3 милиарда долара годишно. Също така контролира преходите в щатите Тихуана, Хуарес и Мексикали, които позволяват достъп до най-богатият американски щат Калифорния.
Картелът функционира като набор от престъпни групи, като бизнес картел. Според Американската агенция за борба с наркотиците, Хоакин Гусман е изпълнителен директор на конгломерата. Изследователят в University College - London Давид Перес заяви пред испански вестник „в картела Гузман съчетава семейни връзки, за да се запази лоялността към организацията, с придобиване на таланти, като инженери за тунели или химици за синтетични наркотици ".

Станете почитател на Класа