Четирите най-известни военни провали в най-новата история

За да се развие военният потенциал на техните армии, правителства инвестират голяма част от бюджета си за технологичния напредък и оборудване на войските. Но има обстоятелство, което е много по-важно - това е човешкият фактор. Ето нящолко фрапантни примера:
1. Голямата Ему война. През 1932 Армията на Австралия обявява "война" срещу щраусите Ему. Своеобразният конфликт завършва с военно поражение на Австралия, пише "Бизнес Insider", защото стрелбата по Ему - нелетящи разпръснати птици, бягащи с 50 километра в час, се оказала напълно безрезултатна.
2. Наводнението в Нагасаки, след пускане на вода на кораба Musashi. Корабът Musashi на японската Имперска флота е бил за времето си , най-голям със 72 800 тона водоизместимост и най-тежко въоръжен с девет 460милиметрови оръдия. Япония пуска кораба на вода през 1940 г. той измества хилядите тонове вода и предизвиква наводнения в крайбрежната зона на Нагасаки.
3. Катапултиране от самолет в спин. През 1970 г., лейтенант Gary Foust участва в изпитателен полет на прехващача F-106 за ВВС на САЩ, когато самолетът му изпада в неконтролируем спин. След като не успява да си възвърне контрола на прехващача, пилотът катапултира на височина от 2,5 километра. След отваряне на парашута, Foust вижда как самолетът възвърнал нормално положение и лети спокойно, като че ли никога не е изпадал в спин.
4. Потапяне на хеликоптер, за да се направи снимка за Facebook. Двама американски пилоти от ескадрила HSM-41 потопили хеликоптер MH-6OR във водата, след опит да качат снимка във Facebook. Инцидентът е станал на езерото Тахо, на границата между Калифорния и Невада. Свидетелите, които записали на видео произшествието се чудели каква е била целта на рискованата тренировка, докато не осъзнали, че действията не са част от никаква маневра, а опит за снимка за Facebook.

Станете почитател на Класа