MI5 предупредили безрезултатно Тачър за Уестминстърските педофили

Бивш директор на МИ-5 предупредил Маргрет Тачър, че един депутат имал "склонност за малки момчета" и би могъл да причини сериозен политически срам на правителството.

Изледователи търсещи исторически данни за скандала със сексуалното блудство с деца установили, че не е било направено нищо за потенциалната заплаха за децата, а службата за сигурност само предупредила, че твърденията може да навредят на репутацията на правителството на Тачър.
Новите документи са били анализирани от началника на Националното дружество за предотвратяване на жестокостта към децата (NSPCC), Питър Уонлес.
"Един ярък пример - в отговор на жалбите от два източника, че назован народен представител "има склонност към малки момчета", темата била приключена с приемане на думата му, че той няма такава склонност и със заключението, че "на този етап ... рисковете от политически срам за правителството са по-големи от опасността за сигурността на децата."

Новата група документи, които назовават предишни величия и цитират дом за деца в Северна Ирландия, където са били малтретирани момчета, били "намерени в отделен склад на Кабинета за разнообразни несортирани документи." Не са открити никакви умишлено унищожени доказателства.
Говорител на NSPCC заяви: "Това е ясна илюстрация на деформираните приоритети на работещите на най-високите нива на управление, които просто не са мислили за престъпленията срещу деца и последиците от тях."

Станете почитател на Класа