Русия създава свръхзвуково оръжие в състояние да преодолее противоракетната отбрана на САЩ

Русия развива свръхзвуково оръжие, което ще позволи на армията да преодолее американската система за противоракетна отбрана в Европейския съюз, разкрива източник от руското министерство на отбраната, цитиран от Интерфакс.
Апаратът Yu-71 е част от класифицирания проект 4202. Оръжието може да развие свръхзвукова скорост, което премахва всякакви опити на САЩ да застраши сигурността на Москва със своята система за противоракетна отбрана, разположена в Европа.
Според източника от Руската отбрана, разработването на обекта, който има несравнима маневреност, е било извършвано през последното десетилетие. "The Washington Times" писа в края на юни, че първият тест на Yu-71 се състоял през февруари тази година.
В момента, "обектът 4202" се смята за един междинен продукт при създаването на модерна бойна единица за тежки междуконтинентални балистични ракети. Оръжието беше демонстрирана на експертите в закритата част на военно-техническия форум -Войска 2015 проведен през юни тази година в руския град Кубинка.
Според наличната информация, новата руска свръхзвукова ракета е част от програма, за противодействие на американската програма Global Strike. Също така, Ю-71 е в състояние да промени курса по време на полета, подобно на китайската свръхзвукова ракетата WU-14.

Станете почитател на Класа