Мъж признава подмяна на класически китайски произведения с нарисувани от него

Шяо Юан откраднал 143 творби от Академията за изящни изкуства в Гуанджу, докато работел като неин главен библиотекар, като ги подменил с ментета нарисувани от него и спечелил £ 3.5млн. от аукционни продажби
На съда, той заявил, че практиката е широко разпространена и още първия си ден в работата забелязал ментета вече висящи в галерията. По-късно, след като той заменя някои от останалите оригинални произведения със собствените си фалшификати, той бил изненадан, когато последните били заместени от нови фалшиви картини. "Осъзнах, че някой друг бе заменил картините ми с негови собствени, при това ужасно лоши." Той каза, че не знае кой заменя неговите фалшификати, но студенти и преподаватели могат да заемат картини по същия начин, както и книги от библиотеката.
Той продал 125 от оригиналните картини на търг в периода между 2004 г. и 2011 г. за повече от £ 3,5 милиона и използвал парите за да купува апартаменти и други картини. Останалите 18 се оценяват на стойност повече £ 7,2 милиона, според прокурорите.

Станете почитател на Класа