Лунната слава и шегата на Нийл Амстронг

Любовта на Нийл към авиацията се появява още през детството му, след като едва двегодишен е заведен от баща си на въздушно състезание в Кливланд. На 20 юли 1936 година, само на шест годишна възраст, той за пръв път лети на самолет, когато баща му го качва на Форд Тримотор в Уорън. През 1944 г. в Уапаконета Нийл започва да взима уроци по летене. Едва петнадесетгодишен, получава пилотски сертификат, още преди още да има шофьорска книжка. .... На 21 юли 1969 г. с думите "Една малка крачка за човека - един гигантски скок за човечеството." Армстронг оставя първите човешки следи по повърхността на Луната и престоява там общо 2 часа и 31 мин.
Докато се разхождал по лунната повърхност, Нийл Армстронг няколко пъти промърморил „Честито, г-н Липински!". От центъра в Хюстън го попитали какво говори, но той се направил, че не ги чува. В последвалите интервюта няколко пъти бил питан какво е казал, но астронавтът не давал отговор.......
Години по-късно Армстронг все пак решил да отговори: „Когато бях малко дете, играех бейзбол и топката отиде в двора на съседите. Прескочих оградата, за да я взема и чух как се караха съседите. Госпожа Липински викаше на мъжа си: „Орален секс? Искаш орален секс? Ще получиш орален секс, когато съседското хлапе стъпи на Луната!"
Човечеството няма сведения дали г - н Липински е постигнал мечтата си...

Станете почитател на Класа