Разсекретени: Основните цели на руски отговор на ядрена атака в Европа

Бившият командир на Ракетните войски със стратегическо предназначение на Русия, Виктор Йешин, разсекрети приоритетните цели на руските ракети в случай на нападение от страна на САЩ .
Например, първото нещо, което ще бъде изпепелено е американската база на противоракетната отбрана на брега на Румъния, заяви генерал-полковник Виктор Йешин, бивш командир на ракетиге "Страшния съд" и съветник на настоящия командир.
"Тази година ще влезе в действие инсталирането на системата за противоракетна отбрана на САЩ в румънската база Deveselu, западно от Букурещ, която естествено ще влезе в списъка на цели от първи приоритет в случай на агресия срещу Русия", каза той.
"Всяко военна инсталация от глобалната противоракетна отбранителна система ще бъде основна цел на отговор от страна на Руската федерация в случай на агресия срещу страната", каза на военният с оглед на факта, че САЩ отказват да гарантираг, че Европейската ПРО не е насочена срещу Русия, предаде РИА Новости.
Въпросът за разполагане на системи за противоракетна отбрана в Европа, под претекст, че те са мярка за защита срещу опасност от ирански ракети, се превърна през последните години в един от най-сериозните проблеми в отношенията между САЩ и Русия. САЩ твърдят, че ракетният щит няма да бъде насочен срещу Русия, но отказват да дадат гаранции за това.
Като следствие големият страх сред европейските страни от НАТО се превърна в реалност: Русия официално обяви, че ще разположи ракети Искандер-М в сърцето на Европа, в руския анклав Калининград. Според военни експерти, освен че тези ракети е невъзможно да бъдат прихванати, те могат да носят бойни глави с висока точност. С други думи, те представляват смъртна заплаха за военни бази, които приютяват противоракетната система на САЩ.

Станете почитател на Класа