Обама подготвя голяма база данни за расата на американците

Сред наследството, което ще остави американският президент Барак Обама, ще бъде поверителна база данни за расата на американците. Правителството е силно заинтересувано от лична информация в местните нива, за цели, свързани с "расовата и икономическа справедливост", съобщава The New York Post.

Докато повечето американци игнорират това, статистиците от администрацията на Обама са силно заинтересовани от здравните данни на гражданите, от техните ипотечни кредити, кредитни карти, работни места, квартали и дори дали децата им са дисциплинирани в училище, както и всички което служи за документиране на "неравенството" между малцинствата и белите, според вестника.

Обама иска базите данни-голяма част от които ще бъдат на разположение онлаин- да функционират преди края на мандата му.
Базата данни ще показва всеки квартал на САЩ според четирите расови групи - бели, азиатци, афро-американци, латиноси –и ще съдържа "геопространствени данни" подчертавайки расовите дисбаланси.
Федералната агенция за жилищно финансиране ще бъде отговорна за данните по индивидуални кредитни оценки и история на заетостта. В допълнение, базата ще включва цялата информация, от кредитни карти до студентски заеми и заеми за кола.

Министерството на образованието ще събере информация за суспендиране и експулсиране на ученици от всяко училище в областта, включително неговата раса. Райони показващи несъответствията в дисциплината ще претърпят реформи. Правителството на САЩ иска също да знае колко черни и бели са записани в класове за напреднали.

Станете почитател на Класа