С ФБР по петите: Кои са контактите на Chapo в Колумбия?

DEA агенти и ФБР се опитват да проследят в Колумбия следите на активите и връзките на главата на картела Синалоа, беглецът Хоакин "Ел Chapo" Гусман. El Tiempo потвърди информацията, че САЩ обединява сили с мексиканското правителство за да заловят най-издирвания наркотрафикант в света, който избяга от затвор с максимална сигурност в Мексико.

Агенцията за борба с наркотиците (DEA) и Федералното бюро за разследване (ФБР) са делегирали специални агенти, които поискаха ат властите в Колумбия цялата налична информация за движението, членовете и контактите на картела Синалоа в страната.

Според информацията на властите в Колумбия имат, основната връзка между картела Синалоа и колумбийската мафия е Исмаел "Maйo" Замбада.
Вестникът допълнително посочва, че кланът Úsuga, основен наркокартел в Колумбия, воден от Дайро Усуга Давид "дава военна помощ на мексиканците, когато са в Колумбия, а също така са техни домакини и партньори ".

Някои от лидерите на ФАРК – революционната нелегална съпротива в Колумбия - са другите основни партньори на " Chapo " и главно Дариус Диас Робелдо, който работи в Путумайо.

Станете почитател на Класа