Каква е истинската история на китайската корекция от 3,8 милиарда?

Заключенията за скорошно рухване на китайската икономика, получени от последната голяма корекция на фондовия пазар, имат много малко общо с реалността, казва политическият анализатор Пепе Ескобар. Прогнозите на експерти и САЩ за неминуем колапс на Китай, на базата на голяма корекция надолу в китайската фондова борса наскоро, са абсурдни, казва политическият анализатор в статията си.
Авторът отбелязва, че дори големите фондове като Fidelity и Goldman Sachs са заявили, че сътресенията са минали. Всъщност спекуланти на Уолстрийт са предприели нападение, като целта е да бъде смазана, или най-малкото да се направи пробив в кампанията на Китай за придвижване към Евроазиатска интеграция.
Китайският фондов пазар е доминиран от дребните инвеститори, така че на физическите лица се падат 80% от търговията в Шанхай и Шенжен. В същото време, анализаторът припомни, че през 2014 г. са били създадени 13,2 милиона работни места и броят на нови предприятия също е нараснал с 45,9%. "Общата тенденция, забравена в истерията около срива на фондовия пазар е, че китайският икономически модел, бавно но сигурно се движи към по-умерен, но устойчив растеж." Накрая, Ескобар добавя, че Китай е показал ръст от 7% през второто тримесечие на 2015 г.

Станете почитател на Класа