Лидерът на ислямската държава забранява екзекуциите пред камера

Лидерът на терористичната групировка Ислямска държава, Абу Бакр ал Багдади, е решил да забрани публикуването на клипчета с секзекуции, за да "защити чувствата на мюсюлманските братя и техните деца", гласи указ, издаден от лидера.
Ал Багдади, твърди, че е изпратил писмо до всички свои пресслужби, с което им забранява показването сцени на насилие в клипове, които обикновено са внимателно редактирани и са отречени от целия свят още от появата на палача с прякор "джихадист John" през 2014.
Решението джихадския лидер се основава на идеята да не обидят други мюсюлмани, които се опасяват, че видеото може да тероризира децата, съобщава Daily Mail.
Въпреки това, ARA News съобщава, че решението е създало пропуквания в редиците на ИД. Докато някои са съгласни, че тези клипове, които често показват ужасяващи убийства, включително удавяния в клетки или масови обезглавявания, не са добри за имиджа на халифата; то други членове на терористичната група, споделят тези ужасни клипове с гордост, за сплашване на съперника.
"Вместо да се забрани публикуването на тези клипове, Багдади е трябвало да забрани престъпленията зад кулисите", казва анализатор, като подчертава, че "той вече е оправдал варварството на неговите последователи и решението му няма смисъл ".

Станете почитател на Класа