Тръмп не си прехапва езика: „ Мексико е корумпирана страна и трябва да се бойкотира"

Милиардерът Доналд Тръмп, кандидат за президент на републиканците в САЩ в интервю тази неделя заяви, че Мексико е "корумпирана" страна и Съединените щати трябва да й наложат бойкот".
Скандалният милиардер даде за пример бягството на наркотрафиканта Хоакин "Ел Chapo" Гусман, за да илюстрира проблемите на страната, като каза, че този случай засилва посланието за необходимост от подсилване на границата.
"Ние трябва да затворим границата и трябва да изградим стена", каза магнатът, повтаряйки спорните си предложения, лансирани в представянето на президентската кампания.
Той подчерта „Мексико е корумпирано място с ужасна система на правосъдие ". "Мисля, че ние трябва да бойкотираме Мексико, честно. Мексико се отнася с нас много, много лошо".
Магнатът продължи противоречивата си реч, като подчерта, че мексиканците са "велик народ", с който поддържа чудесни отношения. Освен това смята, че мексиканското правителство "е по-умно", от това на САЩ на всички нива, от търговията до имиграцията. "Не мога да им се сърдя. Аз съм ядосан на нашето правителство за това, че е толкова глупаво", каза той.
От началото на кампанията си Тръмп започна острата критика на мексиканските имигранти в САЩ и защита на необходимостта от изграждане на "Great Wall" по южната граница на страната.

Станете почитател на Класа