Sun: нацисткият поздрав на Кралицата е въпрос с историческо значение,

Отговорният редактор на Sun е защитил решението на вестника си, да пусне кадри, очевидно заснети през 1933 г. или 1934 г., показващи как кралицата изпълнява нацистки поздрав.
Първата страница на Sun показва показва как младата кралица изпълнява нацистки поздрав със семейството си.На черно-белите кадри се вижда кралицата, на възраст от шест или седем години и сестра й Маргарет, на около три, присъединяваща се към Кралицата-майка и Принц Едуард, Принц на Уелс, с повдигане на ръка в стила на германските фашисти.
Едуард, който по-късно става крал Едуард VIII и абдикира, за да се ожени за американката от хайлайфа Уолис Симпсън, е бил изправен пред множество обвинения, че е нацистки симпатизант. Двойката била снимана на среща с Хитлер в Мюнхен през октомври 1937 г., по-малко от две години преди Втората световна война.
Клипът, който продължава около 17 секунди показва как кралицата играе с куче на поляна и повдига ръка към камерата с Маргарет.
Бъкингамският дворец каза в изявление, че е разочароващо един филм - заснет преди осем десетилетия – да бъде експлоатиран, докато се повдигат много въпроси за това как вестникът го е получил, след като е очевидно, че е от личен семеен архив на монарха. "Никой по онова време не е знаел как ще се развива. Кралицата е на около шест години по това време и напълно невинна за смисъла на тези жестове. Кралицата е доказала всеотдайността за благосъстоянието на нацията по време на войната и 63- години тя е прекарала в изграждане на добри отношенията между нациите и народите", се казва в изявлението.
"Мисля, че това е въпрос от историческо значение и това са кадри, които трябва да бъдат показани"отговори главният редактор на таблоида. "Ние поехме много неприятности и грижи, но това е въпрос от историческо значение, от който ние не трябва да се плашим. "

Станете почитател на Класа