Индия иска боен флот от 200 кораба в отговор на китайската мощ

Индия си е поставила цел да има флотилия от 200 военни кораби до 2027, разкрива морски офицер от висок ранг. Основната мотивация е намерението да се противопостави на военната мощ, развивана от Китай, казват специализираните медии.
Това означава, че индийските корабостроителници ще трябва да увеличат производството през следващите години, особено предвид факта, че някои от днешните военни кораби ще трябва да бъдат премахнати до 2027 г..
Ето защо се приема, че Индийския флот ще има 200 военни кораба до 12 години, като голяма част от флота си ще е закупена на други пазари, съобщава "The National Interest".
В исторически план, Русия е основен доставчик на оръжия за Индия, въпреки че САЩ пое предизвикателството да грабне титлата през последните години.
"Желанието на Индия да има 200 военни кораби до 2027 е показателно за нарастващата загриженост от растящата военна мощ на Китай. През последните месеци Делхи е особено загрижен за китайските подводници, патрулиращи в Индийския океан , район, в който Индия се стреми да бъде доминираща сила. "
В действителност, има добра причина за това, защото китайската отбрана се похвали, че Пекин може да блокира повечето големи пристанища в Индия с помощта само на шест атомни подводници за атака.

Станете почитател на Класа