Антивирусна компания откри ново кибернетично оръжие

Антивирусна компания откри ново оръжие cibernéticahashakgig1106.deviantart.com
Експерти по сигурността от антивирусната компания ESET разкриват как функционира новият злонамерен софтуер Dino, използван от кибергрупата от Animal Farm и открит при атаки срещу иранските държавни учреждения.
Вирусът е създаден от тази организация според канадската Communications Security Establishment (CSE), която е свързана с тайните служби на Франция. Animal Farm също е известна с разработването на мощни вируси като Каспър, Бъни и Бабар.

Анализът показа, че Dino е задна вратичка (програма, създадена от хакери на хакнат компютър, за повторно включване в системата) комплексна и оборудвана с различни модули, може да получава и изпълненява на заразената система поредица от команди от хакери. Основната цел на кибер оръжието е да краде информация и да я изпраща към отдалечен сървър.

Dino е намерена в кибератаки, насочени срещу Министерството на външните работи, Университета за наука и технологии и Организацията за атомна енергия на Иран и други държавни институции.

Фирмата ESET не успя да идентифицира източника на инфекцията, но експерти предполагат, че идва от друга злонамерена програма.

Станете почитател на Класа