Украинският посланик в САЩ: "Киев получава смъртоносни оръжия от Европа"

Новият посланик на САЩ в Украйна, Валери Чали, заяви, че Киев получава смъртоносна военна помощ от над десет европейски държави. Въпреки това, той не уточни от кои държави идват оръжията.
"Ние получаваме оръжия, включително смъртоносни и никой не може да забрани на Украйна, една суверенна държава, да го прави. Друго нещо е, че не сме готови да оповестим списъка на тези страни, но това са повече от десет европейски страни. Нашето ниво на военно-техническо сътрудничество с тези страни е различно и в момента е в процес на разработване", каза дипломатът, цитиран от Интерфакс.
Чали също така добави, че Вашингтон "широка подкрепя" идеята за осигуряване на повече оръжия за Украйна. Дипломатът не уточни какви смъртоносни оръжия в момента получава Киев, но съобщи, че украинските власти, получават от САЩ уреди за нощно виждане, роботизирани системи, бронирани бойни превозни средства, радари и медицинско оборудване.
Президентът Порошенко назначи на 10 юли Валери Чали за нов посланик на Украйна в САЩ. До днес, той заемаше поста заместник-ръководител на президентската администрация на Украйна.

Станете почитател на Класа